Aantal personen: 4
4 grote vastkokende aardappels
2 plakkengerookt spek (100 gr) in blokjes
2 kleine uien, in blokjes
200 ml olie
250 gr rundergehakt
zout en zwarte peper
2 theel gedroogde tijm
1 ei
50 gr geraspte Emmertaler
½ bosje peterselie
gehakt
200 ml zure room
Was de aardappelen goed en laat ze ongeschild in 15-20 minuten bijna gaar koken. Snijdt ze in de lengte doormidden en hol ze met een lepeltje voorzichtig uit.
Bewaar het aardappelkruim. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin kort de spek- en uiblokjes. Voeg het gehakt toe en bak dit al roerende rul. Breng het vleesmengsel pittig op smaak met zout, peper en tijm. Bak als laatste het aardappelkruim kort mee. Mix het mengsel met het ei en de geraspte kaas en breng nogmaals op smaak. Vet een bakplaat in met boter en leg de aardappelen er op. Vul ze met het vlees- aardappelmengsel en gratineer ze circa 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Eventueel warm houden op de barbecue. Schep voor het serveren op elke aardappel wat zure room en bestrooi de room met peterselie.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |